Houtsnippers

Houtsnippers voor tuin en park

Wegbedekking

Fibermulch is een goed alternatief als wegbedekking. Het verhindert plas- en ijsvorming. Daarenboven is Fibermulch zacht om op te stappen en toegankelijk voor fietsen, rolstoelen en kinderwagens.

Decoratie voor speelterrein

Fibermulch wordt ook toegepast als decoratieve, onderhoudsvrije ondergrond onder speeltoestellen waar de valdemping niet van belang is.

Tuin- en parkverfraaiing

Dankzij de beschikbaarheid van verschillende kleuren biedt Fibermulch een decoratief alternatief voor de klassieke boomschors. Het gebruik van kleuren Fibermulch maakt een tuin frisser en vrolijker. Bovendien zijn de Fibermulch houtsnippers ook duurzamer dan boomschors.

Kleuren

Welke kleuren zijn beschikbaar?

Fibermulch houtsnippers hebben aan de basis een natuurlijke houtkleur die vergrijst na verloop der jaren. Verder zijn ook volgende kleuren beschikbaar:

rood – groen – blauw
Om gekleurde houtsnippers te bekomen wordt de natuurlijke Fibermulch gemengd met een biologisch kleurproduct, onschadelijk voor mens en dier.

Gekleurde Fibermulch behoudt ongeveer twee jaar zijn kleur. Om een frisse en decoratieve tint te behouden is het raadzaam jaarlijks bovenop het bestaande terrein een dun laagje toe te voegen.

Gaat de kleur af?

De eerste dagen na het uitstrooien kan, zeker bij vochtig weer, de kleur wat afgeven. Zodra de bovenste laag uitgedroogd en gefixeerd is, gaat de kleur niet langer af.

Voordelen

Onderhoudsarm

Het is voldoende jaarlijks bovenop de bestaande laag een dun laagje toe te voegen. Vallende bladeren mogen zich vermengen met de houtsnippers. Bij een zandbodem moet het gebruikte materiaal na een tweetal jaar opnieuw uitgegraven, afgevoerd en vervangen worden, wat dus niet het geval is bij Fibermulch.

Toegankelijk

Fibermulch biedt een makkelijke toegankelijkheid aan rolstoelgebruikers, fietsers en kinderwagens, in tegenstelling tot zand en andere losse bodemmaterialen.

Milieuvriendelijk

Fibermulch is een 100% gerecycleerd product dat past in elk natuurlijk decor. De gekleurde houtsnippers, behandeld met een afbreekbaar kleurproduct, hebben verder niet enkel speelse maar ook omgevingsvriendelijke tinten.

Valdempend

De valdempingswaarde van Fibermulch is enorm groot. De valdemping verbetert zelfs in verloop der tijd omdat er onderaan een verteringslaag ontstaat die de elasticiteit bevordert.

Prijsvoordelig

Fibermulch is een gecertificeerd product dat getest is volgens de norm EN1177. Dit heeft tot gevolg dat voor eenzelfde valhoogte een veel geringere laagdikte moet worden aangelegd. Voor een speeltoestel met een valhoogte van 1,50 m bijvoorbeeld, is er slechts een laagdikte van 18 cm Eco-Mulch vereist. Kiest men echter voor zand of een ander los bodemmateriaal, dan moet er voor dezelfde valhoogte van 1,5 m een laagdikte van 30 cm worden aangelegd. In tegenstelling tot zand hoeft men geen afboording rondom de houtsnippers te plaatsen, Fibermulch is immers een natuurlijk product dat zich naadloos vermengt met de omliggende aarde. Fibermulch composteert en hoeft dus later nooit te worden afgevoerd als restafval.

Duurzaam

Vergeleken met andere materialen, die regelmatig om vervanging vragen, kent Fibermulch een natuurlijke duurzaamheid van ca. 4 à 5 jaar. Dit recyclageproduct, afkomstig van wegwerppalletten, is veel duurzamer dan vers zagerijafval dat hoofdzakelijk uit niet duurzaam spinthout bestaat.

Hygiënisch

Fibermulch maakt het katten extra moeilijk. Daarom zoeken ze liever een nabijgelegen zandbak op.

Contacteer ons

Wil je meer informatie over wat we doen? 
Of had je graag een bestelling geplaatst?
Aarzel dan niet om ons te contacteren.