Recyclage

Bij Tech-wood kan iedereen terecht voor het brengen van afvalhout type A (paletten, houten kisten, allemaal onbehandeld). Met onze breekinstallatie produceren we hiervan fijne houtsnippers dewelke door Tuv Nord (EN 1177:2008) gekeurd zijn als valdempende ondergrond voor speeltoestellen. Verder worden zij ook veelvuldig gebruikt om looppaden te bekleden en wandelpaden aan te leggen. 

Naast de naturelle kleur beschikken wij ook over de mogelijkheid om deze snippers te kleuren in: rood, groen en blauw.

Naast het zelf afstorten van uw afvalpaletten kunt u bij ons ook terecht voor de huur van een container voor al uw afvalhout (type A). Deze 40 m³ containers worden bij u gestationeerd en op eenvoudige vraag worden deze geledigd. U hangt hierbij niet vast aan vaste tijdstippen voor het ledigen waardoor u enkel betaalt wat u nodig heeft.

 

Tech-wood is aangesloten bij Val-i-pac waardoor u kunt genieten van een containerpremie alsook voor een tonnage-premie. U hoeft hier niet van wakker te liggen, wij doen het werk voor u.

Voordelen

Onderhoudsarm

Het is voldoende jaarlijks bovenop de bestaande laag een dun laagje toe te voegen. Vallende bladeren mogen zich vermengen met de houtsnippers. Bij een zandbodem moet het gebruikte materiaal na een tweetal jaar opnieuw uitgegraven, afgevoerd en vervangen worden, wat dus niet het geval is bij Fibermulch.

Toegankelijk

Fibermulch biedt een makkelijke toegankelijkheid aan rolstoelgebruikers, fietsers en kinderwagens, in tegenstelling tot zand en andere losse bodemmaterialen.

Milieuvriendelijk

Fibermulch is een 100% gerecycleerd product dat past in elk natuurlijk decor. De gekleurde houtsnippers, behandeld met een afbreekbaar kleurproduct, hebben verder niet enkel speelse maar ook omgevingsvriendelijke tinten.

Valdempend

De valdempingswaarde van Fibermulch is enorm groot. De valdemping verbetert zelfs in verloop der tijd omdat er onderaan een verteringslaag ontstaat die de elasticiteit bevordert.

Prijsvoordelig

Fibermulch is een gecertificeerd product dat getest is volgens de norm EN1177. Dit heeft tot gevolg dat voor eenzelfde valhoogte een veel geringere laagdikte moet worden aangelegd. Voor een speeltoestel met een valhoogte van 1,50 m bijvoorbeeld, is er slechts een laagdikte van 18 cm Eco-Mulch vereist. Kiest men echter voor zand of een ander los bodemmateriaal, dan moet er voor dezelfde valhoogte van 1,5 m een laagdikte van 30 cm worden aangelegd. In tegenstelling tot zand hoeft men geen afboording rondom de houtsnippers te plaatsen, Fibermulch is immers een natuurlijk product dat zich naadloos vermengt met de omliggende aarde. Fibermulch composteert en hoeft dus later nooit te worden afgevoerd als restafval.

Duurzaam

Vergeleken met andere materialen, die regelmatig om vervanging vragen, kent Fibermulch een natuurlijke duurzaamheid van ca. 4 à 5 jaar. Dit recyclageproduct, afkomstig van wegwerppalletten, is veel duurzamer dan vers zagerijafval dat hoofdzakelijk uit niet duurzaam spinthout bestaat.

Hygiënisch

Fibermulch maakt het katten extra moeilijk. Daarom zoeken ze liever een nabijgelegen zandbak op.

Contacteer ons

Wil je meer informatie over wat we doen? 
Of had je graag een bestelling geplaatst?
Aarzel dan niet om ons te contacteren.